Mit lehet kapni 1.000,- Ft-ért? What can you buy for 5$?

pfs 2009.01.22. 12:10

 


Mit lehet manapság 1.000,- Ft-ért, azaz ezer forintért vásárolni?

Ez a "válság" idejében akár jogos kérdés is lehetne, bár magyar nyelvismeretem, ezt afféle közhelynek is ismeri. Néhány Nokia fejlesztő, (lehet unalomból, lehet hogy "világmegváltás" elhivatottság gondolatától) és társai belefogtak 1 amolyan fotóblog-szerűségbe, amely megmutatja az 5$, illetve ennek megfelelő értékét másik pénznemben a világ minden táján.

fivedollarcomparison.org - flickr.com/groups/fivedollarcomparison



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idézem: "a New York-i bankár és New Delhi külvárosi paraszt" is másképp értékeli ezt az összeget. Nos, a válság idején ez különösen igaz, de valszeg big apple-i emlitett személyünk már felülvizsgálta eddigi értékrendjét, a munkanélküliség & sorra megszűnő hedge fund-ok árnyékában, amely New Delhi környékére korántsem sincs ekkora kihatással, sőt lehet ellenkezőleg, mert az indiai IT-Outsourcing még mindig tart, Magyarországon is ismert fogalommá vált.

Ezért ennek a kezdeményezésnek független platformot választottak, a sok létező Flickr-plugin és maga a FlickR ismeretében nem is rossz döntés. Mert már mobilról is simán feltölthetjük a flickr.com/groups/fivedollarcomparison -ra , ha éppen nem vagyunk free WiFi közelben, vagy akár éppen szünetel a netszolgáltatás a UPC részéről!!! :-( A project-nek van Twitter account-ja, de elsődleges célja:

hogy, megváltsa a világot ;-)

na jó, nem teljesen, de hogy megmutassa Neked is, mi kapható ezért az összeg-ért, a világ melyik táján, milyen társadalmi rétegben, illetve hogy is tudna segiteni ez az összeg másoknak.

Ezért, kezdem is összeszedni a releváns képeket. De mindenképp érdekelne mások véleménye is, akár magyar celeb (vagy önjelölt), akár győri egyetemistáról lévén szó.
Nosza, töltsétek az 1.000,- Ft-os képeket, mi a legtöbb kapható ezért az összegért.

Lehet, hogy  ez az akció még Bochkor'ékat is érdekelné Bumeráng & T-Mobile MMS forgalmi szempontból... ;-) Micsoda 5let! Ha ők vállalják, akkor én feltöltöm a képeket "magyar 5$ - hungarian 5$" cimszó alatt, bár lehet az IMF nem nézné jó szemmel...

Tudtátok, hogy közel ezért az összegért, 2 órán parkolhatom a biciklimet Montreal, Kanadában?

 

 

 

Címkék: 5$

komment

süti beállítások módosítása