Abaqoos.hu(com) avagy ...már a webisztán is megirta

pfs 2010.03.18. 22:37

Kezdetben rögtön leszögezem, nem kifogásolom, nem ellenzem, nem támadom, kritikáim csupán épitő jellegűek és tipikusan olyan hibákra mutatnak, amit ha nem saját maguk tapossák ki az utat ennyi idő alatt, hanem 1 profi partner segitségét veszik igénybe, elkerülhetőek lettek volna. Leszögezném továbbra, hogy az elhangzóak (olvasandó) saját következtetéseim, feltevéseim, amik nem kell hogy megállják a helyüket, csak a magam tapasztalatain alapul, soha, semmilyen úton, módon nem álltam kapcsolatban az emlitett céggel, képviselőivel vagy munkatársaival, nem haragszom rájuk, nem állunk peres és egyéb kapcsolatban. Szerintem ők is igy tudják, majd a poszt után, (mármint ha megette a Google crawlerje) várom a véleményüket. ;-)

Na, de lássuk mi az az abaqoos? Tudniillik, a webisztán is meg
írta már és 4 bankkal működnek együtt és egyre bővülnek az elfogadóhelyek, blabla... 

Úristen, és???

Nézzük mit sikerült 10 perces guglizás után megtudnom, mit gondolok erről:

 

  • abaqoos.hu: POD CEE Kft. blabla 3M HUF törzstőke, blabla, a szokásos, forwardolva az abaqoos.com-ra, godaddy-nél, regisztrálva még vmikor 2007 augusztusában, hosztolva az Interware-nél, nem részletezem tovább a 195.70.63.193 IP-t. De! nem vettek hozzá SSL-t és még domain private registration-t sem, amivel elkerülhető lett volna 1 pénzügyeket bonyolító társaság adatainak nyilvánosságra hozatala.

  • ehelyett megvették a Netlock-nál a b..i tanúsítványt, ami semmire sem jó, mert Netlock és társaik évek óta nem képesek lobbizni saját érdekükben, hogy legalább a külföldi, elismert hitelesitésszolgáltatásokkal egy szintre kerüljenek és a Mozilla nem holmi, ágról szakadt SSL-ként mutassa, hanem ba...meg ZÖLDEN virítson! Ezért már szinte haragszom, hogy valaki ennyire béna, hogy a normál (zölden virító) godaddy tanusítvány helyett erre fizessen be.

  • Én, mint potenciális ügyfél, bármilyen holmi weboldalon, főleg ha pénzügyi szolgáltatást nyújtanak, megnézem a felhasználási feltételeket és az adatvédelmi nyilatkozatot. Az isten szerelmére, asszem ennek vannak valami törvényi előírásai is! Kitesznek egy impresszum-, adatvédelem-, kapcsolat-button-t és kész. Ez bizalmat gerjeszt! De nem, inkább bújócskázunk... (persze a 8. emeleti panellakás nem elég reprezentatív, de gondolom a szegedi cím sem)

  • ez 1 holmi, szedett-vedett captcha

  • A magyar cégközlöny érdekes adatokat közöl a cégről. Na most, sztem ez egy magyar tündérmese: 3 srác összeáll, csináljunk magyar Paypal-t és már most itt tartanak. (baromság, mert nem igy indult)

  •  

  •  

  •  

  •  

  • Kezdődött az sms-alapú, micropay fizetéssel, akár a PPO, évekkel ezelőtt, ill. annak ötletével, volt valami BKV-sztori is, aztán lassan-lassan kezdték járni a szokásos köröket és jött Patrick Gene Burlingame. Na, nem mint pénzes ember, tehát sem szakmai vagy pénzügyi befektető, hanem szimplán a limited4you, go-ahead, stb. által felkínált secretary service, mert az kötelező és a megbízott ügyvezető is csak egy opció és ez Ő.

  •  

  •  

  •  

  • bakker, ezt a posztot megírni és összeszedni a gondolataimat sokkal tovább tart, mint utánanézni...

  •  

  •  

  •  

  • Patrick hogy került képbe, amikor csak a cégközlönyt említettem? jaaaa... az adatvédelmi nyilatkozat, ami szerintem elöl-hátulról támadható, ott szerepel a POD International, az a bizonyos "csatornai" offshore cég.
    A cégközlönyben szerepelnek a bejegyzések, változások, telephelyek stb. (ezen akkorát nevettem, h. a kutyám is felkelt) Na, de ne fussunk ennyire előre...

  • tartottunk ott, hogy sms-alapú BKV jegyeket árulunk, konferenciákon előadtunk a témában 1-2x, de nem müxik... folytatódik a micropay sztori, futjuk a köröket, építjük a kapcsolatokat, emellett megélünk mindenféle IT szolgáltatásokból, hasonló szerepkörben, majd jön a lángelme, hogy pályázzunk EU-s pénzekre a Nemzeti fejlesztési terv keretében.

  • Na innen indul el rendesen a dolog, kezd komoly lenni. Megírjuk a pályázatot, vagy megíratjuk a pályázati hiénák egyikével, mert ez a szokásos, akik 10-20% részesedés fejében, kidolgozzák, tanácsokat adnak, lobbiznak. Lobbizás talán túlzás, inkább korrupciónak nevezem vagy a kapcsolatrendszer kiaknázásának némi juttatás fejében.
    Az önrész felmutatása nem nagy dolog, az ötletet bonyolult módon leirni szintén nem... ;-) - hivatalnokok -

  • Folytatódik: Most már meg is kell csinálni rendesen, mert kaptunk támogatást, vhogy normálisan ki kell menteni a pénzt ==> itt jönnek közbe az alvállalkozók (Big Fish, Nexio) akik megcsinálják nem épp aprópénzért a technikai kivitelezést. Felveszünk egy kilincselő embert, (magyarul üzletkötőt) aki a megadott címeket végigjárja, de a "nagyobbakat", mint pl. Vatera saját magunk intézzük. Szándékosan írtam a NAGYOKAT idézőjelben, mert mindkét fél a tárgyalások közepette jött rá, hogy pénzt ebből nem látnak, de egy ingyenes, stratégiai megállapodás keretében, egyik félnek sem fáj, oszt meglátjuk, hogy alakul ez...

  • és kérded, hogy jön ide a 4 nagy bank? bahhh... egyszerű, kártyaelfogadási szerződés, vagy valami hasonló, terminál kontrakt, blabla... semmi különös, nekem is volt ilyenem, mindegyik bank ad ilyet, aki on-line fizetést szeretne bonyolítani. Ez csak magamutogatás, a hasonló tevékenységi területeken operáló cégek ezt pontosan ismerik.

  • Elfogadóhely? semmi közöm hozzá, összelapátolom a "szerintem" menő oldalakat a netről, aztán irány kilincselni. Na, de nem én, hanem az ember (üzletkötő), én mint értelmi szerző ill. ügyvezető nem tehetem meg.
    De legalább lehet villogni a Vaterával, erre harap majd a GRoby és a többi bolond is... Amúgy nekik mind1, (forgalmat generál) bár nem kéne, hogy az legyen, mert az ő forgalmuk meglesz, csak a bevétel hiányozhat esetleg. - na, de mit érdekel engem ez? -

  • - SSL? magyar tanúsítványt a magyar on-line értékesítésben?

     
  • Soha! Amikor ezt elkezdtük 2003-ban, akkor halott ügy volt, hiába Kovács Kálmán vezette IHM ide vagy oda. A másik szereplő a MÁV Informatika, hol tart most? Botrányok közepette, nem is csodálkozom. Az a baj, hogy ebből a relatív normális elképzelésből, ami nehezen adható el a hétköznapi ember számára, ekkora bakot lőni csak elhivatottságból, képtelenség, hanem tuti korrupció.

  •  

  •  

  •  

  • Kezdem túl komplexen kezelni a témát... ajajajj, ahogy a Quimby is énekli...

  •  

  •  

  •  

  • valami, mintha még lemaradt volna, de nem jut most eszembe, majd alszom rá egyet, de nem merülök bele olyan témákba, mint 3,99% jutalék és társai...

  • az emailes ügyfélszolgálati kapcsolaton vagyok kiakadva még, pedig asszem erre is van valami törvényi előirás. Tényleg nem került volna sokba, VOIP-os, magyarul, helyi hívásszámú számra (így mondják?) előfizetni és azt bárhová belinkelni és használni, ha meg sok lesz a forgalom rajta, akkor a +36 705 121 xxx vagy az üzletkötő mobiljára irányitjuk.

  • a lényeg a végére?! most akkor pénzügyi szolgáltatást nyújt a POD CEE Kft. vagy csak szimplán informatikai szolgáltatást értékesít és pénzügyi közvetítőként működik? és a PSZÁF??? Könyörgöm, emberek ébredjetek fel!!!

  • köztudott, hogy sem iwiw, sem fészbúkot nem használok, pedig tuti információk vannak ott még, a kapcsolatrendszer a legárulkodóbb ;-) - tehát: ezen a vonalon lehet még elvarratlan szálakt találni -

  •  

  • és ha most nagyon ki akarnék szúrni velük - hidd el, nincs rá okom, nem is akarom, nem is fogom -  akkor most felhasználnám az Adwords-ös keretemet és a poszt 1. helyen szerepelne. Amivel utalni szeretnék arra, h. megint nem használták ki a rendelkezésre álló lehetőségeket a srácok ;-) Annyi baki van a sztoriban, hogy az már szinte fáj....

 

és... mielőtt belém kötnél, bakker, nincs hosszú i-m, bonyolult használni, épp ezért nem is érdekel...

 

Befejezésül, ahogy a németek mondják: nichts für ungut... (hosszú i nélkül)

 

"Gergő, Attila és Laci szakértelme, és az a képessége, hogy át tudják ültetni az üzleti elképzeléseimet a megvalósító technológia szintjére, nagy segítségemre volt egy olyan forradalmian új fizetési rendszer fejlesztése során, mint az Abaqoos."

 

Mi forradalmi ezen? A helyesirási hibák vagy hogy, regisztrációkor 2 elfogadóhely közül KELL választanom, ahol fel használhatom az összeget. És ha csak regisztrálni szeretnék a jövőbeni választható elfogadóhelyek reményében?

 

Összegezve: Abaqoos és társai, regionális szinten, a magyar pénzügyi sajátosságokat kihasználva tud piacot nyerni, de nem említeném 1 lapon a Paypal-al, mert ők a kis pénzekre utaznak és így valóban elenyésző a jutalékuk. Amúgy a 4%-ot én abszolút pofátlanságnak tartom és az a szerencséjük, hogy a külföldieket majd nem érdeklik ezek a magyar aprópénzek, valószínűleg soha nem lesznek majd Abaqoos spam-ek és nem próbálják majd törni a site-ot, de érdekelne, hogy legalább titkosított adatbázist használnak-e, ki és hogyan férhet hozzá az adatokhoz, stb. Ilyet úgy kell csinálni gyerekek, hogy a technikai kivitelezés a miénk, majd keresünk 1 tőkeerős pénzügyi partnert, aki intézi, ahogy akarja, ezzel nem foglalkozunk, nem profilom. A mai startup-okat elnézve, a GE (Budapest Bank) sírva kapkodott volna ezután, ha jó a prezentáció és a kivitelezés. És most már csak az érdekelne mennyi támogatást kaptak...

Címkék: magyar paypal webisztán pod kft. abaqoos webisztan.blog.hu abaqoos.hu abaqoos.com cee

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása