Indiai rendőrök & wardriving

pfs 2009.01.19. 12:34

 



"...A Mumbai rendőrség egy speciális egysége fogja felderiteni városszerte a nyitott WLAN/WiFi/vezetéknélküli hálózatokat, ezzel reagálva a tavalyi Ahmedabad és Mumbai merényletekre, ahol terroristák ezeket és a helyi mobilhálózatokat használták támadásaik koordinálására.

A 80 fős csapat, notebookok és mobiltelefonokkal, Mumbai egész területén keresni fogják a nyitott hálózatokat és ezek tulajdonosait figyelmeztetik a hiányos biztonságra..."
Vajon működne ez itt Budapesten? Kell-e ilyen a szabályozás? És egyáltalán mit is jelent ez? Mi ez?
Kivételesen a Wikipedia magyarul részletezi: "A wardriving egy tevékenység, melynek keretében olyan Wi-Fi hálózatok után kutatnak, amelyek nincsenek levédve, ezért oda be tudnak lépni..." ;-)

2 dolog érdekelne: ki mennyi nyitott WLAN/WiFi hálózatot használ itthon és akár külföldön? És ki, mennyire van tisztában a biztonságot sugalló fogalmakkal, mint üzemeltető, mint felhasználó részéről?

Na jó, lássunk neki szavazni (Landsmann pollja), bár a kedvezőtlen mostani időjárási viszontagságok miatt nem hiteles. Ha kibújik a jó idő és persze a tavasz, akkor már aktivabbak az emberek (mármint mobil nethasználat téren).



Az eddigi eredmények:



kapcsolódó magyarnyelvű cikkek:
- Terjedő hobbi a wardriving


 

 

 

 

komment

süti beállítások módosítása