megjelent az Ubuntu 10.04 Release Candidate

pfs 2010.04.22. 22:11

Az Ubuntu-fejlesztők az Ubuntu 10.04 Release Candidate különböző verzióit adták ki, ami LTS verzió, vagyis a gyártó Canonical az asztali (desktop) verzióhoz 3 év, a szerver változathoz pedig 5 év támogatást és frissitéseket biztositanak. A kész verzió április 29.-én jelenik meg.

A szoftverek többnyire a legfrissebbek: kernel 2.6.32, glibc 2.11, X.org 7.5 X-Server 1.7-rel, Gnome 2.30, KDE 4.4 Kubuntu-ban, Firefox 3.6, OpenOffice 3.2.
Az új, sokaknak szokatlan kinézet, amely az ablakgombokat baloldalra helyezi, nem változott azóta. Aki a hagyomáynos kinézetet szereti, a gconf-editor fa-szerkezetében keresse az "apps" kifejezést a metacity ablakkezelő beállitásaiban "General" alatt a "button_layout" kifejezésnél :minimize,maximize,close szerkesztheti szabadon.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása